Culegere de subiecte pentru titularizare

 

Adjunctul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Virginel Iordache, a declarat, marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca pâna la începutul semestrului II al anului scolar viitor, ISJ Suceava va elabora o culegere cu tipuri de subiecte pentru examenul de titularizare.
?Ceea ce facea Centrul National de Evaluare si Examinare într-o luna si jumatate comisia noastra de evaluare a facut într-o zi si jumatate, iar daca la nivel national se strecurau greseli în enunturile subiectelor, aici nu s-a înregistrat nicio greseala?, a spus Iordache, precizând ca profesorii din comisie nu se cunosteau între ei dinainte si ca au fost anuntati personal de catre cei de la ISJ sa se prezinte pentru elaborarea subiectelor si li s-a prezentat schema dupa care trebuiau sa elaboreze subiectele.
Totodata, Iordache a spus ca plata profesorilor a fost mai mult simbolica si din acest motiv acestia vor avea prioritate la obtinerea salariilor si gradatiilor de merit. El a precizat ca  evaluatorii au primit 50 de lei, impozabili, iar supraveghetorii doar jumatatea acestei sume.
Adjunctul ISJ Suceava a afirmat ca, în raportul pe care îl va trimite la Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, va propune achitarea unei taxe de examen.
?Numarul celor care se vor înscrie va fi mai mic, dar si plata cadrelor didactice implicate în examen va fi la justa valoare a muncii lor?, a spus Iordache.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu