Petru Luhan: Ideile trebuie sa plece de la regiuni spre forurile europene de decizie, pentru a gasi solutii comune

 

În cadrul sesiunii plenare, desfasurata saptamâna aceasta la Strasbourg, a fost ales noul presedinte al Parlamentului European – Jerzy Buzek, membru al grupului Partidului Popular European (PPE). Acesta a fost ales cu 555 voturi, ceea ce reprezinta 86% din numarul voturilor valabil exprimate.

 

Dupa vot, Petru Luhan, europarlamentar în cadrul grupului PPE, l-a felicitat pe noul presedinte si si-a exprimat convingerea ca Europa unita trebuie sa se regaseasca la nivelul regiunilor. Presedintele Parlamentului European a confirmat aceasta opinie, subliniind importanta respectarii principiului subsidiaritatii în luarea deciziilor la nivel european.

 

“Ideile trebuie sa plece de la regiuni spre forurile europene de decizie, pentru a gasi solutii comune”, a concluzionat Presedintele Parlamentului European.

 

“În dialogul cu dl. Buzek am cazut amândoi de acord asupra faptului ca România si Polonia au avut un parcurs asemanator spre UE, iar aceasta legatura ne sensibilizeaza mai mult asupra problemelor celor doua tari. Cred în puterea colaborarii între cele doua tari pentru a realiza obiective specifice si a gasi solutii pentru problemele existente. În final, îmi exprim speranta ca pe durata acestui mandat Presedintele Parlamentului European va reusi sa întareasca legaturile dintre estul si vestul Europei, contribuind astfel la reunificarea deplina a continentului nostru”, a spus Luhan.

 

Cei doi au identificat ca provin din doua regiuni partenere, respectiv Voievodatul Silezia si Bucovina. Acest lucru constituie o baza comuna de discutii la nivel de parlament european. Buzek a marturisit ca stie multe lucruri despre regiunea noastra.

 

Petru Luhan a fost validat în cadrul acestei sesiuni plenare ca membru titular în ?Comisia pentru dezvoltare regionala? si membru supleant în ?Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne? precum si in subcomisia ?Securitate si aparare?.

 

Validarea lui Petru Luhan, pentru un mandat de 5 ani, ca membru titular în Comisia pentru Dezvoltare Regionala are la baza experienta acestuia în administratia publica locala si regionala, timp în care a derulat numeroase proiecte cu finantare europeana.

 

Comisia pentru Dezvoltare Regionala are atributii în chestiuni privind politica regionala si de coeziune, în special: Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul de Coeziune si celelalte instrumente de politica regionala ale Uniunii, cooperarea transfrontaliera si interregionala, relatiile cu Comitetul Regiunilor, organizatiile de cooperare interregionala si autoritatile locale si regionale.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu