Ucraina concureaza România la achzitia de fructe de padure

 

Ucraina a devenit un concurent serios pentru România în ceea ce priveste achizitia de fructe de padure, în special afine.
Directorul Directiei Silvice (DS) Suceava, Sorin Ciobanu, a declarat, vineri, ca interesul agentilor economici pentru achizitia fructelor de padure din judet a scazut sensibil în acest an.
Ciobanu a spus ca doar doua firme bucurestene si-au exprimat intentia de a contracta fructe de padure de la DS Suceava, respectiv RFV Exim si Silvexim.
În opinia lui Ciobanu, cauza acestui dezinteres o reprezinta criza economica, prin diminuarea potentialului financiar al agentilor economici, ceea ce “”a dat peste cap piata”", în conditiile în care mare parte din fructele de padure erau exportate.
Sorin Ciobanu a precizat ca DS Suceava a contractat celor doua firme 220 de tone de zmeura si 20 de tone de afine, veniturile ce urmeaza a fi înregistrate de institutia silvica din aceasta tranzactie fiind de 363.000 de euro.
?Exista un interes scazut pentru afine, iar pretul a scazut de la 1.700 de euro pe tona la 1.200 de euro tona. Agentii au început sa caute afine prin Ucraina, unde ei spun ca achizitioneaza tona cu 800 – 1.000 de euro?, a spus Ciobanu.
Directorul DS Suceava a spus ca institutia silvica îsi va realiaz totusi planul de 300 de tone, la valorificarea fructelor de padure, prin cele 60 de tone de macese ce urmeaza a fi contractate.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu