Prefectul si presedintele CJ renunta la câte un consilier

 

Prefectul, presedintele Consiliului Judetean si primarii de municipii si orase vor renunta la câte un consilier pe care îl au angajat în cabinetul propriu, pâna la 1 august 2009.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, ca va face o analiza a activitatii consilierilor pe care îi are în cabinet si va stabili care va fi concediat.   ?Din puntul meu de vedere toti consilierii pe care îi am în momentul de fata sunt foarte buni, urmeaza sa vedem însa cine va parasi functia. Este o decizie a Guvernului si o vom respecta?, a spus Flutur, adaugând ca va anunta numele consilierului care-si va înceta activitatea în perioada imediat urmatoare.
În prezent, cele cinci posturi de consilier din cabinetul lui Flutur sunt ocupate de Niculai Barba, Cristian Cretu, Florin Cristian Flutur, Petronela Mitache si Ioan Daniel Rusu.
De asemenea, prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat ca va lua o decizie privind concedierea unui consilier dupa o analiza a celor cinci pe care îi are în cabinet. Este vorba despre despre directorul de cabinet Monica Tataru, Mircea Smoleac, Simona Turel, Alina Stan si secretarul cancelariei Radu Pricope.
Primarul Sucevei Ion Lungu a spus ca, deocamdata, nu va face concedieri, deoarece are în cabinet doar trei consilieri, în conditiile în care legea îi permitea cinci.
“Noi nu mai trebuie sa dam pe nimeni afara pentru ca, deja, am redus numarul de consilieri de la cinci la trei?, a spus Lungu, adaugând totusi ca va face o noua analiza a activitatii acestora  si daca se va constata ca aceasta este nesatisfacatoare, ar mai putea concedia un consilier.
Potrivit unei decizii adoptata în ultima sedinta de Guvern, demnitarii vor trebui sa reduca cu 20% numarul angajatilor din cabinetele proprii, în scopul reducerii cheltuielilor de la buget.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu