Modernizarea oraselor mici si mijlocii din judet ar putea fi facuta cu bani de la BDCE

 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, ca modernizarea oraselor mici si mijlocii din judet ar putea fi realizata cu bani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Flutur a spus ca a propus în ultima sedinta de Guvern ca aceste orase, care nu sunt eligibile nici în Programul Operational Regional sau Sectorial (POR, respectiv POS), dar nici în cel de dezvoltare rurala (PNDR) sa fie cuprinse în programul de finantare al BDCE.
?Sunt picati între scaune?, a spus Flutur, apreciind ca pentru aceste orase, ce au sub 50.000 de locuitori, trebuie gasite alte surse de finantare.
În acest sens, Flutur a solicitat Guvernului ca judetul Suceava, care are 11 orase în aceasta situatie, sa fie introdus printre cele 14 judete din tara ce vor beneficia de împrumutul de 500 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Flutur a precizat ca aceste fonduri urmeaza sa fie folosite în infrastructura localitatilor, în lucrari de apa – canal sau statii de epurare.
Totodata, el a spus ca vor putea fi realocate sume din cadrul POR, pentru finantarea unor astfel de lucrari în orasele mici si mijlocii, exprimându-si convingerea ca “”Guvernul va lua în calcul ceea ce le-am spus?.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu