Mamografii si radiografii contracost la Spitalul Judetean

 

Spitalul de Urgenta “”Sfântul Ioan cel Nou”" Suceava are din aceasta luna un mamograf si un aparat de radiografie standard, dar pacientii vor beneficia de investigatii la aceste aparate doar contracost.
Pentru achizitionarea acestor echipamente de investigare, proiectele si banii au fost aprobate de Ministerul Sanatatii la sfârsitul anului 2007, costul aparatului mamograf depasind 170.000  de lei. Costul aparatului de radiografie standard depaseste 615.000 de lei.
Aparatul este folosit pentru urografii, irigografii, irigoscopii si radiografii gastrice.
Spitalul judetean nu a semnat un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava, astfel încât pacientii vor plati investigatiile, respectiv 90 de lei pentru o mamografie si 70 de lei pentru o ecografie mamara bilaterala.
În cazul aparatului de radiografie, neexistând un contract cu CJAS Suceava, pentru investigatii se percep urmatoarele taxe: 29 de lei pentru un examen radiologic pulmonar, 30 de lei pentru radiografii digitale pe orice fel de segment osos, 90 de lei pentru un examen radiologic gastric, 150 de lei pentru o irigografie si 300 de lei pentru o urografie.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu