De la 1 august, se scumpesc utilitatile cu pâna la 16%

 

Utilitatile se scumpesc în Suceava cu pâna la 16% începând cu 1 august, motivatia fiind cresterea inflatiei si scaderea consumului de apa.
Consilierii locali au aprobat în ultima sedinta a deliberativului solicitarea operatorului regional de utilitati SC ACET SA de majorare a pretului apei potabile cu 9,8% în ciuda opozitiei reprezentantilor PSD.
Astfel, începând de la 1 august locuitorii municipiului Suceava vor plati 2,94 de lei pentru metrul cub de apa potabila, fata de 2,68 de lei cât este în prezent.
Tot de la 1 august intra în vigoare si noul tarif pentru serviciul de canalizare – epurare, ce va fi majorat cu 15,5%, astfel ca pretul creste de la 1,15 lei pe metru cub la 1,35 de lei.
Conform documentatiei depuse la proiect, cauzele ce au condus la necesitatea majorarii tarifelor la apa si canalizare se refera la cresterea inflatiei cu aproape 8%, reducerea semnificativa a consumului de apa, dar si de necesitatea de a achita obligatiile financiare suplimentare determinate de implementarea programelor europene ISPA si SAMTID.


 

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu