Canicula a dublat numarul batrânilor care ajung la spital

 

Temperaturile ridicate din ultimele zile au facut ca numarul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenta  ?Sfântul Ioan cel Nou? Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, sa se dubleze.
Purtatorul de cuvânt al Spitalului De urgenta “”Sfântul Ioan cel Nou”" Suceava, Tiberiu Bradatan, a declarat, vineri, ca în aceste zile calduroase s-au înregistrat câte noua pacienti în vârsta,  ce prezentau ameteli, fata de cinci în zilele obisnuite.
?Au ajuns în urgenta cu sindroame vertiginoase, dar dupa tratament intravenos si consult neurologic au putut pleca acasa cu reteta?, a spus Bradatan.
Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a cerut spitalelor si Serviciului Judetean de Ambulanta sa ia masuri pentru protejarea populatiei în zilele caniculare.
Purtatorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat ca, la solicitarea ministerului de resort, DSP Suceava va verifica si supraveghea conditiile de asigurare a asistentei medicale în unitatile sanitare, respectiv asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva si asigurarea rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare.
De asemenea, vor fi verificate conditiile igienico – sanitare din unitatile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea si comercializarea produselor alimentare).
Totodata, se vor intensifica masurile de protectie a starii de sanatate a personalului medical si se va acorda o mai mare atentie verificarii conditiilor de colectare, depozitare si evacuare a deseurilor menajere.


Medicii recomanda, ]n perioadele caniculare, evitarea, pe cât posibil, a expunerii prelungite la soare între orele 11.00 - 18.00. În încaperi, aparatul de aer conditionat va fi reglat astfel încât temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decât temperatura ambientala, iar ventilatoarele nu vor fi folosite daca temperatura aerului depaseste 32 grade Celsius.


Daca nu exista aer conditionat în locuinta sau la locul de munca, se recomanda ca doua-trei ore zilnic sa fie petrecute în spatii ce beneficiaza de aer conditionat (cinematografe, spatii publice, magazine). Se vor purta palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise si se vor consuma zilnic între 1,5 - 2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu