Aeroportul Suceava se extinde cu 6,8 hectare

 

Deliberativul judetean a decis în sedinta vineri achizitionarea unei suprafete de 6,8 hectare de teren în proximitatea Aeroportului ?Stefan cel Mare? Suceava,  din orasul Salcea.
Consilierii judeteni au dat aviz favorabil hotarârii prin care se prevedea ca administratia judeteana, în subordinea careia se afla aeroportul, sa chizitioneze 68.082 de metri patrati, teren ce va fi folosit pentru extinderea pistei de aterizare – decolare a aeroportului, pentru amenajarea zonei de siguranta a pistei, dar si pentru amplasarea unor mijloace de protectie a navigatiei aeriene.


Terenul urmeaza sa fie achizitionat la pretul de 6 lei pentru un metru patrat, pretul fiind stabilit în urma negocierilor pe care o comisie a Consiliului Judetean le-a purtat cu proprietarii terenurilor de la care se va face achizitia. Pretul solicitat, initial, de proprietari a fost cuprins între 10 si 15 lei/metru patrat, dar CJ a reusit înjumatatirea acestuia având în vedere ca în zona respectiva nu se puteau obtine autorizatii de constructie.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu