Trei gropi de gunoi functionale în judet

 

Doar trei gropi de gunoi au ramas, oficial, functionale în judetul Suceava, începând de joi, respectiv Falticeni, Gura Humorului si Câmpulung Moldovenesc. Mai mult de 20 de localitati îsi vor transporta gunoiul în judetele vecine.
Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, joi, ca un numar de 24 de localitati vor transporta deseurile la groapa de gunoi a municipiului Falticeni, alte 24 la cea a municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar 34 la groapa de gunoi a orasului Gura Humorului, iar celelalte pâna la totalul de 114 vor transporta deseurile la gropi de gunoi din judetele Botosani si Neamt.
Cadariu aspus ca CJ Suceava a solicitat Ministerului Mediului sa prelungeasca pâna la 31 decembrie 2009 termenul de închidere a gropii de gunoi din Radauti, exprimându-si speranta ca judetul Suceava va reusi sa beneficieze în 2010 de primul depozit de deseuri ecologic, ce va fi construit în apropierea municipiului Suceava. El a precizat ca documentatia de atribuire pentru executie si dirigentie de santier a fost predata de consultant la CJ Suceava.
Totodata, Cadariu a spus ca pe 29 iulie va fi organizata o dezbatere publica privind studiul de impact al proiectului depozitului ecologic si spera ca la mijlocul lunii august sa fie facut anuntul de licitatie pentru executie.
În prezent, în judetul Suceava mai sunt functionale doar trei gropi de gunoi, cea din Falticeni, ce se va închide în iulie 2010 si cele din Gura Humorului si Câmpulung Moldovenesc, cu termen de închidere iulie 2011, dupa ce de joi au fost închise 177 de gropi de gunoi din mediul rural si cea a municipiului Radauti, iar la 1 ianuarie au fost închise gropile de gunoi ale municipiilor Suceava si Vatra Dornei si orasului Siret.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu