Fundatia Dinu Patriciu reprezinta România la Bruxelles, în cadrul European Foundation Center

 

Fundatia Dinu Patriciu a fost invitata sa reprezinte România ca membru cu drepturi depline în cadrul European Foundation Center (EFC), cu sediul la Bruxelles, devenind astfel prima organizatie din Romania reprezentata la acest nivel.


European Foundation Centre este o asociatie internationala a fundatiilor si a investitorilor corporatisti dedicata crearii si facilitarii mediului legal si fiscal pentru fundatii, documentarii domeniului fundatiilor, intaririi infrastructurii sectorului neguvernamental, promovarii colaborarii, atât între fundatii cât si între fundatii si alte categorii interesate.


?Suntem onorati de invitatia de a ne alatura membrilor din cadrul European Foundation Centre, mai ales ca România nu era reprezentata pâna acum si ni se ofera astfel ocazia de a promova actiunile filantropice din România. Putem aseza tara noastra pe harta responsabilitatii sociale din Uniunea Europeana?, a declarat, joi, Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.


Alaturi de ceilalti membri din cadrul European Foundation Centre, Fundatia Dinu Patriciu va trebui sa se implice în elaborarea unui Statut al fundatiilor la nivel European, ce se va realiza în cadrul unor intâlniri periodice. De altfel, European Foundation Centre organizeaza frecvent conferinte în cadrul carora se dezbat teme de interes pentru Uniunea Europeana referitoare la statutul fundatiilor din Europa, contributiile anuale, modalitati de interventie în problemele sociale cu care acest continent se confrunta sau sunt prezentate rezultatele unor analize, statistici sau rapoarte de cercetare. 


Printre membrii EFC sunt prezente organizatii neguvernamentale cu o reputatie solida, precum American Express Foundation, Bank of Cyprus Cultural Foundation, Bank of Greece Cultural Foundation, The Boeing Company, The Diana, Princess of Wales Memorial Fund, Ernst & Young Stiftung e.V, The Ford Foundation, Johnson & Johnson Europe, Middle East, North Africa, Kraft Foods, Microsoft EMEA etc.


Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, ce sprijina si promoveaza educatia, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia îsi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii românesti într?o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum ?Inventeaza-ti Viitorul!?, ?Orizonturi Deschise?, ?Sponsorizeaza un copil?, ?Educatia Merita? si îsi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.


Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.


 

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu