Sisteme de bruiaj telefonic în zona elaborarii subiectelor la titularizare

 

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava a solicitat instalarea unor surse de bruiaj al semnalului telefonic în zona în care comisia speciala elaboreaza subiectele pentru examenul de titularizare.
Presedintele Comisiei de monitorizare a Concursului judetean de titularizare, adjunctul ISJ Suceava Virginel Iordache, a declarat, miercuri, ca 324 de supraveghetori au fost repartizati în 102 sali de clase din cele sase unitati scolare sucevene unde se sustine examenul de titularizare.
?În zona centrului în care comisia a elaborat subiectele, semnalul telefonic a fost bruiat pentru ca cei de acolo sa nu poata fi contactati si nici invers?, a spus Iordache, precizând ca acestora  li s-au asigura conditii de cazare si masa pe perioada ?izolarii?.
Iordache a spus ca din comisia ce a elaborat subiectele pentru fiecare disciplina de specialitate la examenul de titularizare au facut parte numai profesori cu gradul didactic I, iar cei 120 de corectori au fost selectati dintre 490 de dascali cooptati de ISJ.
Totodata, Iordache a spus ca profesorii dati afara de la examenul de bacalaureat, dupa ce au lasat elevii sa copie, au fost exclusi si de pe listele initiale întocmite de ISJ pentru acest examen.
În acest an, în judetul Suceava sunt vacante 355 posturi titularizabile si 651 netitularizabile, pentru care s-au înscris 1769 candidati.
Adjunctul ISJ a apreciat pozitiv organizarea acestui concurs la nivel local.
?La finalul concursului, când se vor trimite la minister concluziile si propunerile, vom solicita sa se mearga în continuare pe aceasta modalitate. Este normal ca angajatorul sa-si aleaga angajatii?, a spus Iordache, adaugând ca e mai bine ca subiectele sa fie realizate la nivel local, de profesorii care lucreaza efectiv la catedra si cunosc realitatea din teren.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu