Peste 5,5 milioane lei pentru proiecte cu adaos de tehnologie si sisteme informatice

 

Unitatea de Management a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere (EBC) a finalizat procedurile de selectie a proiectelor care vor beneficia de finantarea nerambursabila acordata prin proiectul e-Cre?tere!. Cea mai mare pondere în procesul de evaluare a celor 52 de proiecte câstigatoare, în valoare de peste 5,5 mil. lei, au avut-o gradul de relevanta din perspectiva inovarii si gradul de sustenabilitate în raport cu dinamica pietei. 


?Ne aflam într-o perioada în care e nevoie de sprijin pentru întreprinderile mici, un sprijin care, printre alte masuri specifice, ajuta economia sa se relanseze. Pe de alta parte, migratia modelului de business catre mediul online raspunde nevoilor de optimizare a oricarei afaceri: resurse mai putine, flexibilitate, mediu concurential divers, dar înca permisiv. Faptul ca schema noastra de finantare a suscitat interesul micilor întreprinzatori, e un semnal ca exista cerere pe piata de solutii e-business a afirmat dl. Gabriel Sandu, ministrul comunicatiilor ?i societatii informationale. Programul e-Crestere este cu atât mai interesant, cu cât finanteaza viziuni integrate, care îti permit sa cumperi si soft, si cursuri de utilizare, si consultanta pentru implementare si servicii de promovare în mediul online. Un pachet armonios si scalabil pe care, ca sa-l poti obtine, trebuie sa îndeplinesti o singura conditie: sa ai idei? a spus doamna Diana Voicu, director de proiect.


Proiectele câstigatoare vor investi în solutii de e-business (magazine online, sisteme integrate de management automat al proceselor din firma – ERP, sisteme de management al relatiilor cu clientii – CRM, sisteme de lucru colaborativ, sisteme de instruire online) combinate cu achizitia de echipamente TIC, solutii inovatoare de productie si, de asemenea, servicii de marketing online, în vederea cresterii gradului de competitivitate a firmelor beneficiare. De asemenea, toate proiectele finantate au o componenta puternica de înglobare a cunoasterii în procesul de productie, prin intermediul achizitiei de servicii de consultanta si instruire.


Date statistice: au fost depuse 279 de proiecte, dintre care 106 au trecut de criteriile de conformitate administrativa, îndeplinind conditiile de eligibilitate. Dintre acestea, 52 de proiecte au fost declarate admise, cumulând o valoare a fondurilor solicitate de 5.668.048 lei. Din cele 52 de proiecte, 16 provin din mediul rural (localitati sub 30.000 de locuitori) iar 5 provin din comunitatile EBC Saschiz, Gheorghieni si Tautii Magheraus. 24 de beneficiari sunt PFA, AF, microîntreprinderi, iar restul de 28 sunt întreprinderi mici. Finantarile oferite variaza de la 33.450 lei pâna la 222.000 lei pentru un proiect, iar beneficiarii sunt atât persoane fizice autorizate, cât ?i IMM-uri.


Mai multe despre programul e-Crestere!, aici: http://www.ecomunitate.ro/ecrestere


 

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu