Una dintre statiile de alimentare din Falticeni a sistat apa potabila, dupa ce a fost inundata

 

În urma ploilor abundente cazute la sfârsitul saptamânii trecute, debitul râului Moldova a crescut, iar digul provizoriu de protectie al Statiei de alimentare cu apa Baia III a municipiului Falticeni a cedat, luni, ceea ce a condus la inundarea si colmatarea pompelor de alimentare.
Potrivit primarului de Falticeni, Vasile Tofan, nu au fost impuse restrictii în furnizarea apei potabile catre populatie si agentii economici, asigurându-se functionarea sistemului cu apa din sursele de adâncime Baia I si Baia II.
Tofan a spus ca situatia a fost discutata la fata locului cu membri Comisiei Judetene pentru Situatii de Urgenta si nu se va putea interveni pentru repunerea în functiune a statiei pâna când apele nu se retrag.
Primarul a precizat ca aceasta captare s-a început constructia unui dig definitiv, dar în prezent lucrarile sunt sistate. El a explicat ca, dupa ce o parte a lucrarii a fost realizata, s-a organizat o licitatie pentru desemnarea constructorului ce va continua lucrarile, dar licitatia a fost contestata.
?Lucrarile au fost întrerupte pentru ca vechiul constructor si-a terminat ce avea de facut, iar noul constructor nu a venit pentru ca licitatia a fost contestata?, a spus Tofan.
Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava a fost informata, luni, despre faptul ca, în urma ploilor abundente din ultimele zile Statia de pompare tratare Baia III, ce alimenteaza cu apa potabila municipiul Falticeni a fost oprita.
?Am fost înstiintati ca, în noaptea de duminica spre luni, la ora 3:30, Statia de pompare tratare Baia III a sistat furnizarea de apa potabila catre consumatorii din municipiul Falticeni. În momentul de fata alimentarea se face din celelalte doua statii, respectiv Baia I si Baia II?, a spus purtatorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu