O. Onofrei: Program national de sprijinire a oraselor nou înfiintate

 

Senatorul PD-L Orest Onofrei a dezavuat, luni, într-o conferinta de presa, atitudinea partenerilor social democrat din coalitia de guvernamânt, despre care a apreciat ca “se comport ca actionar al Guvernului si asteapta dividendele fara a participa la actul guvernarii”.
Onofrei considera ca “nu poti folosi guvernarea doar pentru beneficii”, afirmând ca atât parlamentarii PD-L cât si cei ai PSD au facut promisiuni în campania electorala si ca acestea trebuie îndeplinite.
El a solicitat parlamentarilor PSD sa participe alaturi de cei ai PD-L la initierea unui program national de sprijinire a oraselor nou înfiintate.
“E o problema creata de fosta guvernare PSD. Asa-zisele orase ale lui Cozmânca, facute din comune ce au fost declarate orase ar trebui sa beneficieze de un program national prin care sa fie aduse la nivelul unor orase”, a spus Onofre, adaugând ca în Suceava sunt opt astfel de orase, iar în tara sunt zeci de comune cu statut de oras, care însa nu au beneficiat de investitii pentru a atinge acest statut.
Onofrei a explicat ca pentru initierea unui program special pentru dezvoltarea acestor localitati, pentru constructia infrastructurii unui oras, este necesara implicarea a doi ministri, al Dezvoltarii, Vasile Blaga si al Administratiei si Internelor, Dan Nica.
“Cu domnul Vasile Blaga am discutat eu si a raspuns pozitiv. Cu domnul Nica ar trebui sa vorbeasca parlamentarii PSD, pentru a fi sustinut cu prioritate un asemenea program”, a spus  Onofrei, precizând ca în acest program de dezvoltare vor trebui incluse si comunele propuse pentru a fi declarate orase, dar unde populatia s-a pronuntat împotriva la referendum.
“Mai întâi sa le aducem la nivelul unui oras si apoi sa fie cerut acordul populatiei prin referendum”, a spus Onofrei.
Senatorul democrat liberal a spus ca asteapta ca parlamentarii PSD de Suceava sa participe la sustinerea acestui proiect, ce rezolva o problema a multor localitati din tara, recomandându-le acestora “sa nu mai stea degeaba si sa cârcoteasca de pe margine”.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu