Actiune de prevenire a fraudelor

 


Echipe constituite din politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, au desfasurat, duminica, activitati de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, a actelor de încalcare a legislatiei privind proprietatea intelectuala, drepturile de autor si conexe, ocazie cu care au fost constatate 2 infractiuni, din care: una de punere în circulatie fara drept a unui produs purtând o marca identica sau similara cu o marca înregistrata si una de comunicare fara autorizatie de opere muzicale purtatoare de drepturi conexe.


Au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale, în valoare de 20.500 lei conform Legii nr. 12/1990. Au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor bunuri în valoare de 5.200 lei constând în produse industriale, îmbracaminte, cafea si bauturi alcoolice.


În cadrul acestei actiuni au fost verificate 12 societati comerciale, 4 persoane fizice si 5 asociatii familiale.A fost identificata S. ANCU?A, din orasul Gura Humorului, care, în calitate de administrator al unei societati comerciale din Gura Humorului, comunica public opere si produse purtatoare de drepturi conexe fara a detine autorizatie emisa de UCRM ADA. A fost întocmit dosar penal.

Totodata, a fost depistat C. VASILE ,de 19 de ani, din comuna Brahanesti, judetul Galati, care comercializa în bazarul Suceava parfumuri susceptibile a fi contrafacute purtând însemnele unor marci  înregistrate si protejate pe teritoriul României. S-a procedat la ridicarea marfurilor susceptibile a fi contrafacute cercetarile fiind continuate fata de cel în cauza sub aspectul savârsirii infractiunii de punere în circulatie de marfuri contrafacute. Valoarea bunurilor ridicate este de aproximativ 2.700 lei.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu