7 accidente rutiere în 6 ore

 

Duminica, la ora 13.00, pe strada Amurgului din municipiul Suceava, N. Dan de 33 de ani din municipiul Suceava, în timp ce conducea un moped pe strada Amurgului din municipiul Suceava, ajungând în dreptul blocului cu numarul 119, nu a observat un pieton ce se deplasa pe partea carosabila, încercând sa-l evite, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil. În urma impactului N. Dan nu a suferit leziuni corporale, dar a fost transportat la  spital pentru control. Conducatorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din declaratia conducatorului mopedului rezulta ca purta casca de protectie.


 Tot duminica, la ora 04.30, pe DJ 178 F, pe raza comunei Fratautii Vechi, în interiorul localitatii, C. Paul de 18 ani din comuna Fratautii Vechi si minorul B.C. de 17 ani din localitate, în timp ce se deplasau în calitate de pietoni pe partea dreapta a drumului, au fost acrosati de un autoturism si proiectati pe carosabil, iar conducatorul autoturismului nu a oprit continuându-si deplasarea. În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului si vatamarea corporala usoara a pietonilor, respectiv B.C., care a fost internat în Spitalul Municipal Radauti cu diagnosticul ?contuzie abdominala, contuzie lombara, escoriatii gambe bilaterale?, necesitând pentru vindecare 7-10 zile îngrijiri medicale si C. Paul, care a fost examinat de catre medicul de garda stabilindu-i-se diagnosticul ?contuzie abdominala?, fara a fi necesara internarea, necesitând pentru vindecare 3-4 zile îngrijiri medicale. La locul accidentului au fost identificate parti componente ale oglinzii retrovizoare dreapta precum si bucati din spolier-ul fata al autoturismului. În urma activitatilor specifice desfasurate s-a stabilit ca autorul accidentului este G. Constantin de 20 ani din orasul Vicovu de Sus, care conducea un autoturism proprietate. Vinovat de comiterea accidentului se face conducatorul auto G. Constantin, care neavând drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din imprudenta a acrosat pietonii ce se deplasau pe partea dreapta a drumului.


 La ora 14.55, duminica, pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, U. Ovidiu de 53 ani localnic, în timp ce conducea un autoturism, într-o intersectie nu a acordat prioritate altui autoturism, condus de C. Petronel de 25 ani din localitate, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a lui C. Petronel, care fiind transportat la spital i s-a stabilit diagnosticul: ,,fractura clavicula stânga 1/3 cu deplasare? necesitând pentru vindecare circa 30-35 zile de îngrijiri medicale si usoara a lui U. Ovidiu. Conducatorii au fost testati cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, dupa care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


 La ora 16.40, pe DN2, pe raza comunei Draguseni, M. Alexandru de 28 ani din municipiul Zalau, în timp ce conducea un autoturism, din cauza efectuarii unei depasiri neregulamentare, în zona de actiune a indicatorului depasirea interzisa si încalcând marcajul longitudinal continuu a intrat în coliziune cu un alt automobil, condus de V. Mugurel de 35 ani din comuna Draguseni, care efectua virajul la stânga. Din accident a rezultat vatamarea corporal usoara a lui M. George, pasager în autoturismul vinovat de producerea accidentului, care a fost transportat cu ambulanta la Spitalul municipal Falticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul ?T.C.C. acut închis, contuzie cerebral minora si plagi contuze faciale dreapta?, necesitând pentru vindecare un numar de 5-7 zile îngrijiri medicale fara a fi necesara internarea acestuia. Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest rezultatele fiind 0,00. Cei doi conducatori auto si pasagerii purtau centura de siguranta.Duminica, la ora 18.40, pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, A. Ionut de 22 ani din municipiul Falticeni, în timp ce conducea un autoturism, din cauza neadaptarii vitezei la un carosabil umed, într-o curba la stânga a pierdut controlul autoturismului parasind carosabilul si rasturnându-se pe în afara carosabilului. Din accident a rezultat vatamarea corporal usoara a minorului D.A. de 12 ani, pasager în autoturism, care a fost transportat cu ambulanta la Spitalul municipal Falticeni, unde în opinia doctorului de garda minorul nu prezinta nici un fel de leziuni si nu este necesara internarea acestuia. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 si a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducatorul auto si pasagerii purtau centura de siguranta.


 La ora 17.54, pe DN 17, pe raza comunei Iacobeni, M. Mihai de 40 de ani din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, carosabil ud, într-o curba la dreapta, a intrat în derapaj, a parasit partea carosabila si s-a rasturnat la o diferenta de nivel de 3,80 m, pe un câmp viran. În urma accidentului a rezultat vatamarea corporala grava a lui M. Mihai, care a fost diagnosticat cu ?politraumatism, traumatism craneo-cerebral acut închis, comotie cerebrala, traumatism toracic, traumatism coloana lombara, contuzie abdominala, fractura clavicula dreapta? necesitând pentru vindecare 20-30 zile îngrijiri medicale, ramânând internat si usoara a lui M. Florentina de 37 ani din aceeasi localitate, pasagera în autoturism. Conducatorul  autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de  negativ si i s-au recoltat probe biologice, în vederea  stabilirii  alcoolemiei. Conducatorul auto în momentul produceri accidentului nu folosea centura de siguranta.


 La ora 19.20, duminica, pe strada Mihai Sadoveanu, din Câmpulung Moldovenesc, a avut loc un  accident  de circulatie, soldat cu vatamarea corporala a doua persoane, iar autorul accidentului a parasit locul faptei. S. Georgiana de 24 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce se afla în fata locuintei sale, împreuna cu fiica sa de 1 an si 3 luni, S. Teodora, pe care o tinea de mâna, în acel loc a aparut în viteza si în derapaj un autoturism, care s-a izbit în gardul locuintei acrosându-le pe cele doua persoane, dupa care s-a izbit cu partea din fata într-un gard construit din piatra de pe partea cealalta a strazii. În urma acrosarii cele doua persoane au fost proiectate pe strada, iar S. Georgiana a suferit leziuni, respectiv ?contuzie glezna picior drept?, ce a necesitat aparat gipsat, necesitând 14 zile pentru îngrijiri medicale. Minora nu a suferit leziuni. Imediat dupa producerea accidentului, conducatorul autoturismului a parasit locul accidentului, prin fuga, abandonând autoturismul. Din verificarile  efectuate s-a stabilit ca la data de 12.07.2007, în jurul orei 18.00 utilizatorul autoturismului C. Ion de 20 ani din comuna Fundu Moldovei, judetul Suceava, s-a deplasat la un bar de pe strada Mihail Sadoveanu, unde s-a întâlnit cu H. Mihai, cu care a consumat suc. La un moment dat H. Mihai i-a solicitat cheile masinii pentru a pune în autoturism o cutie de ambalaj de la o sticla de whisky. Dupa ce a luat cheile s-a urcat la volanul autoturismului, împreuna cu prietenul acestuia, B. Sergiu de 19 ani din Municipiul Câmpulung Moldovenesc. Din cauza faptului ca H. Mihai nu poseda permis de conducere si a vitezei excesive, cu care a condus autoturismul, a pierdut controlul directiei si întrând în derapaj a lovit gardul si apoi a acrosat cele doua persoane, care se aflau în fata locuintei.      

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu