Poduri si podete distruse, gospodarii fara curent electric, dupa inundatii

 

Doua comune din judetul Suceava, Moldova Sulita si Izvoarele Sucevei, au fost afectate de precipitatiile abundente, ce au avut carater de aversa, înregistrate în ultimele 24 de ore, ce au produs scurgeri de pe versanti si cresteri ale cursurilor de apa în partea de nord vest a judetului.
Purtatorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Oana Pites, a informat, duminica, despre faptul ca pe raza comunei Moldova Sulita au fost inundate trei anexe gospodaresti; zece hectare de fânete; au fost distruse trei poduri din lemn; avariate alte trei poduri din lemn; trei punti pietonale distruse si opt metri liniari de aparari de mal distruse, protectie a DJ 175 de apele râului Moldova.
Pe raza comunei Izvoarele Sucevei a fost distrus, pe o lungime de 200 metri liniari, drumul de acces între catunele Oglinda si Salas; au fost inundate 17 hectare de fânete; colmatate 15 podete de pe drumurile comunale Izvoarele Sucevei – Brodina si Izvoarele Sucevei – Bobeica.
Din cauza caderii unor copaci pe reteaua de transport au fost lipsite de energie electrica 20 de locuinte, iar în prezent se lucreaza la repararea liniilor si reluarea furnizarii energiei electrice.
Nu s-a impus interventia fortelor specializate apartinând Ministerului Administratiei si Internelor, acestea ramânând în stare de alerta în vederea interventiei în stare de necesitate.
De asemenea, sunt pregatite a interveni fortele SGA Suceava, societatilor de drumuri si poduri judetene si nationale, furnizorilor de energie electrica, gaze, apa, telefonie.
Interventiile nu s-au impus, datorita pericolului scazut si a faptului ca au actionat operativ cu fortele locale.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu