Caderile de arbori au lasat zeci de localitati fara energie electrica

 

Precipitatiilor abundente, ce au avut, local, carater de aversa, înregistrate duminica, au produs scurgeri pe versanti si cresteri ale cursurilor de apa în partea de nord a judetului Suceava, producând pagube în localitatile Izvoarele Sucevei si Vicov de Sus.
Purtatorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Oana Pites, a informat ca, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, din cauza ploilor s-a produs spalarea partii carosabile pe o lungime de 4,5 km;
iar în Vicov de Sus, pentru aproximativ sase ore a fost întrerupta furnizarea curentului electric la 30 de locuinte, din cauza caderii de arbori pe linia de medie tensiune.
Totodata, din cauza ploii abundente si a terenului accidentat din zona de munte, înca nu s-a reusit reluarea furnizarii de energie electrica la 20 de locuinte aflate pe raza catunelor Oglinda si Salas din comuna Izvoarele Sucevei. Cauza întreruperii energiei electrice a fost si aici caderile de arbori pe linia de medie tensiune.
Nu s-a impus interventia fortelor specializate apartinând Ministerului Administratiei si Internelor, acestea ramânând în stare de alerta în vederea interventiei în caz de necesitate.
De asemenea, sunt pregatite sa intervena fortele ce apartin Sistemului de Gospodarire a Apelor “SIRETUL” Bacau – Sectia Suceava, societatilor de drumuri si poduri judetene si nationale, furnizorilor de de energie electrica, gaze, apa, telefonie.
Interventiile nu s-au impus, datorita pericolului scazut, si actiunii operative cu forte locale. Echipele de interventie ale E-ON Suceava actioneaza pentru repunerea în circuit a retelei de aprovizionare cu energie electrica pe raza localitatii Izvoarele.Sucevei.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu