PSD Suceava îl propune pe Geoana candidat unic al coalitiei de guvernare la Presedintia României

 

PSD Suceava propune partenerilor democrat liberali din coalitie sustinerea unui candidat unic la Presedintia României în persoana lui Mircea Geoana si concentrarea, în urmatoarele luni, pe actul guvernarii.
Prim vicepresedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Catalin Nechifor, a declarat, vineri, ca sugestia social democratilor vine pe fondul indeciziei presedintelui României, Traian Basescu de a candida pentru un nou mandat. În opinia lui Nechifor, în acest fel s-ar înlatura tensiunile dintre partidele aflate la putere, PD-L si PSD, care s-ar concentra doar pe actul guvernarii.
?E o decizie complicata pe care o sugeram PD-L, pentru ca Traian Basescu nu s-a hotarât înca daca va candida pentru un nou mandat?, a spus Nechifor.
Deputatul PSD a explicat ca situatia actuala a tarii nu este ?prea fericita? si ca se prognozeaza o contractie de 8% a economiei, ceea ce impune un act responsabil al guvernarii, mult mai coerent, gasirea si punerea în aplicare a unor solutii concrete de iesire din criza, prin sprijinirea mediului de afaceri si a populatiei.
Nechifor este de parere ca în urmatoarele sase luni ar fi foarte important ca partidele din coalitie sa se concentreze mai mult pe guvernare, iar gestionarea tarii sa nu fie afectata de campania electorala pentru prezidentiale.
?Ar fi oportun sa luam o decizie politica si sa stabilim sprjinirea unui candidat unic al coalitiei de guvernamânt, care sa fie Mircea Geoana, care si-a anuntat deja candidatura si ar avea sanse de a câstiga alegerile din primul tur de scrutin, ceea ce ar determina si reducerea costurilor legate de organizarea alegerilor?, a explicat Nechifor.
În opinia lui Nechifor, candidatura unica a lui Mircea Geoana ar fi ?o solutie decenta? pentru Presedintia României, precizând ca, potrivit sondajelor de opinie din ultima perioada, presedintele PSD se afla pe un trend ascendent în intentia de vot a populatiei, în timp ce Traian Basescu scade în sondaje.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu