Mârza dezamagit de atitudinea “”nesincera”" a lui Flutur

 

Liderul judetean al PSD Suceava, senatorul Gavril Mârza, a dezavuat, vineri, atitudinea “”nesincera”" a partenerului de coalitie Gheorghe Flutur, dupa ce acesta din urma a sesizat DNA în legatura cu activitatea SC Drumuri si Poduri SA Suceava din perioada când era condusa de un director social democrat.
?E de neînteles ca presedintele Consiliului Judetean Suceava sa tot faca reclamatii la DNA?, a spus Mârza, adaugând ca presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, înainte de a face plângerea la DNA, ar fi trebuit sa discute atât cu el cât si cu fostul director al SC Drumuri si Poduri SA, actualul subprefect Eugen Girigan, daca avea suspiciuni provind modul cum a fost condusa firma.
?Îmi exprim nemultumirea si nedumerirea ca partenerul de coalitie a facut plângere la DNA asupra unor fapte interpretabile. Este un partener nesincer?, a spus Mârza, precizând ca la SC Drumuri si Poduri SA Suceava, din subordinea CJ Suceava, a fost efectuat un audit extern ce nu stabileste vinovatii si nu evidentiaza ?lucruri dubioase?.
Potrivit lui Mîrza, la sfârsitul lunii iunie 2008, când fosta conducere a societatii Drumuri si Poduri a fost înlocuita, firma avea un profit de 2,4 milioane de lei si lucrari efectuate si receptionate în valoare de 7 milioane de lei, dar care nu erau încasate întrucât beneficiarul lucrarilor, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri nu avea la vremea respectiva fonduri.
Mârza a explicat ca, în aceste conditii, noua conducere a societatii a reusit ca pâna la sfârsitul anului 2008 sa înregistreze o pierdere de peste 4 milioane de lei.
?Ma întreb daca nu e vorba de o actiune de falimentare a societatii si vânzarea pe nimic a acestei societati a Consiliului Judetean clientelei politice a PD-L?, a spus senatorul PSD. El a cerut deliberativului judetean si reprezentantilor acestei institutii în AGA si CA a SC Drumuri si Poduri SA sa analizeze temeinic situatia si sa informeze opinia publica privind situatia reala a firmei.
Mârza a reamintit ca o alta reclamatie facuta de Flutur la DNA privind proiectul judetean de utilitati initiat în perioada în care conducerea CJ era asigurata de PSD a fost cercetata si a fost respinsa ca netemeinica, fiind convins ca si aceasta plângere va avea acelasi traseu.
Liderul PSD Suceava a invitat partenerii de coalitie sa faca front comun si sa se preocupe serios de problemele oamenilor din judet, considerând ca ?aruncatul pisicii de la unul la altul nu e o solutie?.
Presedintele CJ Suceava a anuntat, în urma cu o luna, ca dupa auditul efectuat la SC Drumuri si Poduri SA Suceava a fost depistata o deturnare de fonduri în valoare de 80 de miliarde de lei vechi si ca, în aceste conditii, a dispus sa fie sesizat DNA.
Fostul director al SC Drumuri si Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, actual subprefect de Suceava a declarat ca respectivele lucrari au fost facute respectând toate procedurile, fiind realizate în baza unei comenzi. El a precizat ca, în ceea ce priveste nefacturarea lucrarilor, acestea au fost efectuate în perioada mai – iunie 2008, iar dupa alegerile locale, noua conducere a CJ Suceava nu a mai facturat aceste lucrari.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu