PNL va fi reconstruit la Suceava fara tradatori

 

“Parlamentarul Gheorghe Coroama a vrut sa preia conducerea organizatiei judetene a PNL Suceava, iar în momentul în care a vazut ca jocurile nu îi ies a trecut la PD-L”, a declarat presedintele interimar al organiatiei judetene Suceava a PNL, fostul prefect Stefan Alexandru Baisanu.
 Liderul local al PNL considera ca ?liberalii autentici ramân în PNL Suceava” si a dat asigurari ca aceasta organizatie va fi reconstruita si va atinge în scurt timp performantele singurului partid de dreapta care a modernizat România.
 În oapinia lui Baisanu, “acest gest politic scoate de fapt în evidenta disperarea lui Gheorghe Flutur fata de venirea mea în fruntea PNL Suceava si constituirea unui Birou Judetean din care sa nu faca parte oameni cu vocatie de tradatori”.
 Biroul Permanent National al PNL a decis, luni, numirea în functia de presedinte interimar al organizatiei PNL Suceava a fostului prefect Alexandru Stefan Baisanu, vineri urmând sa se desfasoare prima sedinta a noului Birou Permanent Judetean Interimar.
 ”Începem reconstructia PNL de la zero. Vom aduce membri noi, cu adevarat valorosi, cu convingeri liberale, nesantajabili, care sa faca cinste comunitatii de unde provin”, a spus Baisanu.

Totodata, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ca demisia deputatului Gheorghe Coroama din PNL si înscrierea acestuia în PD-L nu l-a surprins.
“Noi am discutat situatia de la Suceava si de la Neamt ne-am întâlnit la Bacau. Am analizat atunci cine ar putea prelua temporar conducerile celor doua organizatii PNL. Coroama a dorit foarte mult sa preia conducerea PNL Suceava. Ne-a atras atentia maniera intransigenta de a prelua organizatia, motiv pentru care atunci când am vazut ca un om vrea prea mult un lucru, ne-am orientat atentia spre altcineva. În momentul în care luni am schimbat conducerea la Suceava, domnul deputat a trecut la PD-L. El ar fi dorit sa treaca întreaga organizatie Suceava din postura de presedinte, însa asa a plecat doar el”, a mentionat Stroe.
Deputatul liberal de Suceava Gheorghe Coroama a demisionat, joi, din PNL si s-a înscris în Partidul Democrat-Liberal.
El a declarat, într-o conferinta de presa, ca revine în echipa în care si-a început cariera politica în urma cu cinci ani, “o echipa bine organizata si disciplinata”, pentru ca “de unul singur nu poti fi eficient”.
De asemenea, Coroama a sustinut ca în PNL îsi “consuma energiile pentru batalii interne în partid” si si-a exprimat speranta ca electoratul care l-a trimis în Parlament va întelege motivele deciziei sale si îl va sprijini în continuare.
Presedintele organizatiei PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat ca noul sau coleg va  deveni vicepresedinte al filialei judetene a formatiunii politice si va fi coordonator al departamentului de agricultura si silvicultura, dar si al organizatiilor din zona Radauti – Vicov, arondate colegiului în care a fost ales parlamentar.
Flutur a sustinut ca PD-L doreste sa fie mai eficient la guvernare si sa consolideze echipa de centru-dreapta.
În opinia sa, prin venirea lui Coroama în partid, PD-L ajunge sa îsi îndeplineasca obiectivul propus la alegerile din toamna trecuta, respectiv câstigarea a 8-10 mandate de parlamentar.
La alegerile parlamentare din noiembrie 2008, PD-L a obtinut sapte mandate, doua de senator si cinci de deputat.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu