Contrabandist retinut la frontiera cu focuri de arma

 

Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut, joi, la frontiera doi barbati din Vicovu de Sus care au trecut ilegal frontiera din România în Ucraina cu scopul de a face contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana.
Purtatorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seritan Poroch, a declarat ca acestia nu s-au supus somatiilor verbale ale politistilor de frontiera si din aceasta cauza au fost executate, cu respectarea prevederilor legale, patru focuri de avertisment în plan vertical.
?igarile, a caror destinatie era piata neagra de desfacere din judetul Suceava, au fost retinute în vederea confiscarii, iar persoanele implicate sunt cercetate penal pentru contrabanda.
Joi, în urma executarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul  SPF Vicov, au observat în apropierea frontierei de stat doua persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România, având asupra lor bagaje voluminoase.
Persoanele au fost somate verbal de politistii de frontiera, dar cei doi au ignorat somatiile si au încercat sa fuga, profitând de vegetatia abudenta.
Politistii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de arma în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât sa nu existe raniti si sa nu fie încalcat teritoriul statului vecin.
O persoana a fost retinuta, Constantin I., de 45 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
În zona au fost gasite abandonate cinci colete ce contineau aproximativ 8.000 pachete de tigari de provenienta Republica Moldova, în valoare totala de peste 17.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscarii.
Cercetarile sunt continuate, sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava, în vederea depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu